Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

LIVE! Ben Reel

5, november 2023 @ 16:00 - 21:00

In een solocarrière die nu meer dan 20 jaar bestaat, heeft Ben Reel wereldwijd lovende kritieken gekregen met talloze spraakmakende tv-/radio-optredens op de BBC, RTE en de Nederlandse NPO Radio. Hij ondersteunt onder meer Jools Holland en The Cranberries en heeft muzikaal samengewerkt met namen als Hal Ketchum & The Blockheads.

Sinds zijn debuutalbum ‘This Is the Movie’ uit 1999 heeft Ben zichzelf van album tot album opnieuw uitgevonden, beïnvloed door verschillende muziekstijlen door de jaren heen. Zoals een criticus zei: “Hij is niet bang om wat folk-, soul- en reggae-vibes toe te voegen, die op hun beurt aan John Hiatt op zijn best doen denken”. Een ander omschrijft hem als “ergens in het midden tussen rock en jazz of een geluid dat soms doet denken aan Dylan and the Band”. Hij wordt ook wel omschreven als de Ierse Springsteen en er zijn vergelijkingen gemaakt over zijn stem die klinkt als de geest van Roy Orbison, maar Ben Reel is in hoge mate zijn eigen man.

Hij heeft op grote festivals gestaan zoals Jamming@Hippie Jacks (VS) en het Musiktan-festival in Bilbao (ESP). Haarlem Jazz & Huntenpop (NL), Robin Hood folkfestival (VK), Kilkenny ritme & roots, Cork jazz & Electric Picnic (EIRE). Ben heeft een loyale schare fans opgebouwd in verschillende landen over de hele wereld en is nog steeds een van de hardst werkende troubadours die er zijn.

Wordt begeleid door een band.

Dus eentje die je niet wilt missen 😉

Tot snel

Gegevens

Datum:
5, november 2023
Tijd:
16:00 - 21:00