Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

« Alle Evenementen

Bevrijdingsfeest Alkmaar | 5 mei

5 mei @ 12:00 - 19:00

Viering Bevrijdingsdag Alkmaar, bij Ten Westen, de Gasfabriek

De viering van Bevrijdingsdag verhuist dit jaar van Cultuurpark de Hout naar het terrein van de Gasfabriek aan de Helderseweg, ook wel: Ten Westen. Bouw daar mee aan het kartonnen kunstwerk, kom kijken naar het feestelijke programma op het podium en geniet op het terras met drankje van de bar en wat lekkers van de foodtrucks.

Live optredens van:

Samba Salad 12:30-13:15

Opening 13:30

Bodine Monet 14:00-14:30

Melanie Ryan 15:00-15:45

Fonky 16:30-17:15

Orchestre Partout 18:00-18:45

 

De locatie

Welkom bij Ten Westen, de horeca gelegenheid gevestigd in de Gasfabriek. Wij beschikken tot misschien wel het groenste terras van Alkmaar wat schreeuwt van gezelligheid. En die gaat er komen! Op 5 mei wordt het grote terras met palletbanken omgetoverd tot een gezellig Bevrijdingsfeest, waar je lekker kunt eten en heerlijk kunt drinken en op het podium onder andere Bodine Monet en Samba Salad kunt zien optreden.

Kartonnen Kunstwerk

Vorig jaar torende er een 25 meter hoge Waagtoren boven de bomen van de Hout uit, maar dit jaar zal er helaas geen nieuw kartonnen kunstwerk in het stadspark worden opgetuigd. De komst van de lepelaars maakt dat de door DOSS Event Support georganiseerde Bevrijdingsviering dit jaar naar de Gasfabriek verhuist. Daar zullen tientallen vrijwilligers onder de bezielende leiding van wereldberoemd kunstenaar Olivier GrossetĂȘte van niets – nou ja, van karton, tape en zoveel mogelijk mankracht – drie gevels uit het beschermde stadsgezicht van Alkmaar in elkaar zetten.

Gratis workshops

Voorafgaand aan dit spektakel vinden van 30 april tot en met 4 mei gratis workshops plaats, waar vrijwilligers alle onderdelen voor het kartonnen kunstwerk alvast in elkaar knutselen. Het Huis met de Kogel, de statige witte gevel op de Mient en het Raadhuis van Grootschermer: deze drie iconische gevels kwamen als winnaars uit de bus nadat iedereen zijn stem kon uitbrengen. In de gymzaal op de Slochterwaard 183 worden deze nagebouwd.

Feest bij de Gasfabriek

De apotheose van dit spektakelstuk – de op- en afbouw van de grote kartonnen gevels – vindt dit jaar dus plaats in de tuin van de voormalige Gasfabriek. Een plek die goed past, want het voormalige fabrieksterrein wordt over vijftien jaar getransformeerd tot een nieuwe Alkmaarse wijk: de stad van de toekomst. Door de historische gevels hier op te bouwen worden oud en nieuw samengebracht.

Meer informatie vind je op 5meialkmaar.nl

 

Gegevens

Datum:
5 mei
Tijd:
12:00 - 19:00